Fra New York til Sjørøverøya!

Det nærmer seg premiere på Skatten på sjørøverøya. Men to av årets skuespillere har allerede hatt en teaterpremiere i år. Alvilde Nissen-Lie (18) og Josefine Kiara Astrup (18) var revysjefer på årets Rud revy. Begge jentene har spilt teater siden barneskolen, og går nå siste året på dramalinjen på Rud. Det var også der de møttes og ble venninner. 
Jentene var nok ikke klar over hvor tidkrevende denne rollen var, hvor lite søvn og hvor mange utfordringer det gikk an å få i en slik periode. Men som de sier, det er noe av det mest givende de også har gjort. Og de fikk virkelig lønn for stevet, og har all grunn til å være stolte. Revyen fikk strålende kritikker, og terningkast 6 både av Budstikka og Aftenposten, det er første gang i Rud sin historie. Jentene berømmer de andre i revyen, og forteller hvor viktig det var å ha så mange drevne og dyktige mennesker rundt seg, som stod på sammen med dem uansett hvilke utfordringer som kom. For det var virkelig nervepirrende til tider. – Det føltes ut som om jeg ikke hadde pustet på en uke eller noe, men så gikk forestillingene på gli, med full sal nesten alle dagene og da sank skuldrene ned. For en glede, sier Josefine og puster letta ut.
Det var faktisk Josefine som anbefalte Alvilde til instruktørene på BærMuDa Mini, da de manglet noen roller for Olsenbanden. Og Alvilde angrer ikke ett sekund på at hun ble med i teateret.
– Nå som revy-intensiteten er ferdig , kjenner jeg på et tomrom som jeg gleder meg til å erstatte med Skatten på sjørøverøya! Livet er alltid best under intensiver, sier Alvilde og smiler. – Og selv om jeg kun har vært med i BærMuDa Mini i to år, har jeg blitt utrolig glad i alle sammen. Jeg er skikkelig imponert over hvor flinke alle sammen er. Ikke bare når det kommer til å spille teater, men også til å bygge hverandre opp og ha et sterkt samhold. Jeg tror ikke det finnes andre barneteatergrupper som er like flinke på samhold som vårt, sier Alvilde. 
Josefine er helt enig, hun har vært med i teateret i fem år, og kan ikke få fortalt nok hvor viktige element teater og skuespill er hverdagen hennes. Og hvor mye det å ha vært med i BærMuDa Mini har utviklet henne som menneske. – Det er utrolig hvor bra et barneteater kan være, og jeg håper virkelig at alle de som har flere år igjen på BærMuDa Mini bare nyter det skikkelig, tør å prøve nye ting, koser seg på scenen, tar vare på hverandre og jobber hardt for å løfte oss enda mer i fremtiden, sier Josefine.
Skatten på sjørøverøya er den siste for de to unge skuespillerne, de er to av årets tre pensjonister, sammen med Andrea Marie Alford Dahl.
– Vi kommer til å savne å være en del av BærMuDa Mini, teateret har betydd mye for oss, sier de to samstemte.
I Skatten på sjørøverøya spiller Josefine rollen som Livsey og Alvilde spiller John Silver.

Hva vil dere si til publikum?
Kjære publikum! Len dere tilbake i setene og kos dere med å følge Jim ut på skattejakt, på søken etter hva som er godt og ondt og på et virkelig spennende eventyr, sier Josefine. Og Alvilde legger til: Gjør dere klare til å le, gråte og hoppe i stolene av redsel.

Ja da er det bare å ta oppfordringen til jentene og så sees vi på Sandvika teater 5-10.mars, velkommen!